dimarts, 20 de desembre del 2011

12è CONGRÉS DEL PSC

Ja ha finalitzat el 12è Congrés del PARTIT DELS SOCIALISTES, i és quan s’ha de fer reflexió i valoració dels seus resultats.

Ha estat un congrés que, des de fora, pot semblar que ha acabat tal com es va preveure per part de l’anterior executiva. I si ens limitem a mirar qui liderarà el “Nou PSC”, doncs pots semblar-ho; però per a mi, no ha estat del tot així.

S’ha millorat considerablement en democràcia interna. Alguns aspectes que reclamaven diferents grups o corrents dins el partit, algunes de les quals he defensat personalment, s’han produït en aquest congrés. Es va acceptar la votació secreta de l’informe de gestió, cosa que al meu entendre, no només és un exercici de major transparència, sinó també, considero que ha estat positiu en la informació que ha transcendit a l’exterior, a través dels mitjans de comunicació, als nostres ciutadans.

Per altra banda, el congrés va canviar totalment el seu ordre del dia en el moment que es va acceptar la votació separada del primer secretari, de la resta de la Comissió Executiva. Això va permetre que els tres candidats acceptessin aquest repte, i finalment, els delegats varem poder votar entre dos candidats. Votació que ha reforçat i cohesionat el lideratge del Primer Secretari, en Pere Navarro.

En la confecció de la Comissió Executiva s’ha demostrat un alt grau de maduresa política, al incorporar als altres candidats (Joan Ignasi Elena i Àngel Ros) i d’aquesta forma integrar totes les sensibilitats del partit dins aquest òrgan de direcció. També la incorporació en els primers comandaments dels alcaldes de les grans ciutats, segurament farà que tornem a liderar el municipalisme, que és des d’on ha de sorgir el Nou PSC.

Segur que hi ha coses a millorar en el proper congrés com el termini de presentació d’esmenes o una major presència de delegats i no de convidats, per tal es puguin defensar les esmenes de qualsevol agrupació, però en general estic content. S’han donat grans passes en la democràcia interna. En un major grau de cohesió de les diferents sensibilitats. I en una ponència marc, que en un principi era un document amb moltes mancances, i que ha estat un document que s’ha millorat moltíssim gràcies al treball de moltes agrupacions i companyes i companys del partit.

Endavant PSC!!!